Driel geeft massaal speelgoed voor Stichting Speelstoet Arnhem

Stichting DeSintKan Driel wilde graag een goed doel steunen. Na een korte zoektocht en een vruchtbaar gesprek werd besloten om Stichting Speelstoet in Arnhem te steunen.

Speelstoet is zeg maar de speelgoedbank voor Arnhem. Zij geven nieuw èn gebruikt speelgoed aan gezinnen die het zelf (even) kunnen niet betalen.

Na een aankondiging in het programmaboekje, dat begin november bij iedereen in Driel in de bus viel, was het op zaterdag 22 november zover. Op die dag gingen de Pieten met de tractor en appelkarren van Karel Verplak uit Driel het dorp in. De tractor werd begeleid door de brommobiel van Multi Technologie uit Heteren die beschikbaar werd gesteld om het transport te begeleiden met tekstbord en de nodige sirene-geluiden.

We wisten niet wat ons te wachten stond. Maar, de actie was een enorm succes. De Pieten werden overspoeld door de Drielse bevolking die massaal meewerkte. Op maandag 24 november kon men nog speelgoed brengen. Ook toen werd er nog veel ingeleverd. De actie leverde ongeveer 7m3 aan speelgoed op, zowel nieuws als gebruikt.

Het speelgoed werd opgeslagen bij Partycentrum de Gebroeders in Driel en er is door een flinke groep vrijwilligers twee avonden hard gewerkt om het speelgoed te sorteren, schoon te maken en te verpakken.

Onderwijl is gezocht naar transport om het speelgoed van Driel naar Arnhem te kunnen vervoeren. OV-onderneming Breng bracht uitkomst en wenste graag belangeloos mee te werken. Ook eerder genoemde brommobiel was weer aanwezig om het transport aan te voeren.

Op zaterdag 29 november is het transport vertrokken naar Arnhem alwaar het speelgoed werd afgeleverd en aangeboden aan Nicole Keulen van Stichting Speelstoet. Ook zij was verrast door de hoeveelheid mooi en kwalitatief speelgoed dat hiervoor in Driel is opgehaald. Ruim 300 kinderen van minder bedeelden hebben door deze actie een mooi Sinterklaasfeest kunnen vieren. Stichting DeSintKan Driel wil alle betrokkenen dan ook ontzettend bedanken voor de hulp en support.